2013. november 20.

SPORTAUTÓBÓL TŰZOLTÓ DUBAJBAN

A tűzoltóknak legalább annyira gyorsan a helyszínre kell érniük, mint a mentőknek vagy a rendőrségnek. Késlekedésre nincs idő, hiszen a tűz nem játék, ha nem érkezik időben a segítség akár emberéleteket is követelhetnek a lángok. Dubajban pedig ezt igen komolyan veszik, úgy tűnik, a helyi rendőrség után a tűzoltóság is bevezette a szupersport kategóriát.
A 2013-as dubaji légiparádé vasárnapi nyitóeseményén egy 455 lóerős Chevrolet Corvette Stingrayt vettek elő a tarsolyból a rendezvényt biztosító polgári védelem tagjai. Egyelőre nehéz elképzelni, milyen feladatot szánnak a 6,2 literes, V8-as szörnyetegnek, de az valószínű, hogy ez a járgány fog először a helyszínre érkezni, ha valahol baj történik.
Orvosi és technikai segítséget mindenképpen nagyon gyorsan célba tud juttatni. De nem ez az első Corvette a kötelékben, 2007-ben is volt egy amerikai izomautó a polgári védelem színeire festve, tűzoltókészülékkel felszerelve. Valószínűleg ezt váltotta az új modell.
Valószínű, hogy ez esetben is arról van szó, hogy a kormány igyekszik a turistáknak és a világnak megmutatni, Dubaj remek hely, van stílusa, és főleg rendíthetetlen közbiztonsága.


a cikk folytatódik az alábbi linken
Forrás: vezess.hu

2013. október 8.

A CHEVROLET MYLINK RÁDIÓ NYERTE A SMARTBEST 2013 DÍJAT

ZÜRICH – A tizenöt közép- és kelet-európai ország vezető autós újságíróiból álló AUTOBEST zsűri a Chevrolet MyLink kapcsolattartó rádiót nyilvánította a SMARTBEST 2013 díj győztesének. A szervezet az „innovatív, egyszerű és nagyon megfizethető technikát” díjazta. A SMARTBEST díjat tavaly vezették be.

A Chevrolet MyLink az okostelefon tartalmát viszi át a nagyfelbontású színes képernyőre, így könnyen hozzáférhetővé teszi a telefonkönyvet, a személyes lejátszási listákat, a fotógalériákat és videókat, valamint az egyéb eltárolt tartalmakat. A MyLink rádió hozzáférést biztosít különleges alkalmazásokhoz, mint a BringGo navigátor, a hangfelismerés és az audio streaming.


A kompatibilis készülék USB vagy Bluetooth útján kapcsolódhat, ilyennel el nem látott személyes zenelejátszókhoz pedig külön dugaszoló aljzat áll rendelkezésre.
“Ezen innovatív, egyszerű és nagyon jutányos technika révén mindenki autózás közben hallgathatja a kedvenc zenéjét vagy hírműsorát, illetve beszélgethet a barátaival vagy a családjával,” fejtegette Ilia Seliktar, az AUTOBEST zsűri-elnöke. “A Chevrolet MyLink beviszi az okostelefon valamennyi szórakoztató-tájékoztató funkcióját az autóba, a navigátortól a rádióadóig.”

A Chevrolet MyLink többféle Chevrolet típuscsaládhoz kapható, többek között az új Trax kis SUV-hoz.

A SMARTBEST díj elnyerése mellett a Chevrolet a Traxszal egyike az öt döntősnek, amelyek az AUTOBEST 2014 díjért vetélkednek. A győztest 2013. december közepén hirdetik ki.
Az AUTOBEST

Az AUTOBEST szervezet az egyedüli független nemzetközi zsűri, amely a feljövő országokra összpontosít. Az AUTOBEST díj elnyerésének legfontosabb követelményei az ár, a szervizhálózat, az alkatrészellátás, és a sokoldalúság. Az AUTOBEST zsűri tagjai 15 közép- és kelet-európai ország több mint 300 millió lakosát képviselik. Mindegyikük kiváló autós újságíró, aki elismert tekintély a hazájában. Az AUTOBEST a második legnagyobb független autós zsűri Európában. www.autobest.org)


Forrás: Chevrolet Magyarország


2013. október 7.

VISZIK A CORVETTE-ET, MINT A CUKROT

Míg a Chryslernek a napokban harmadával kellett csökkentenie a Viperek gyártását, a General Motorshoz tartozó Chevrolet-nek egészen más természetű, ráadásul sokkal kellemesebb problémákkal kellett szembesülnie. Az új Corvette egyszerűen túl népszerű lett.
Az amerikaiak marketing alelnöke, Chris Perry elmondta, hogy az első elkészült példányok még csak nemrég jutottak el gazdájukhoz, akik viszont most szeretnék megrendelni sportautójukat, hosszú várakozással számolhatnak. A következő hat hónapra már teljesen be van táblázva a gyár, ha valaki mégis hamarabb szeretne hozzájutni álmai Corvette-jéhez, annak húszezer dolláros (közel 4,5 millió forintos) felárat kell kicsengetnie.

A Stingray kupé alapára egyébként 51 995 dollár (11,5 millió forint), melyet a sürgősségi felár tehát majdnem másfélszeresére növelhet. A 6,2 literes V8-as egyébként fékpadon mérve is 411 lóerő leadására képes, Z51 teljesítménynövelő csomaggal mindössze 3,8 másodpercre van szüksége a 100 km/h eléréséhez. Igazán nagy élményt nyújthat tehát azoknak a vásárlóknak, akik elég türelmesek és tehetősek.


2014 Chevrolet Corvette Stingray Assembly Plant (VIDEÓ)

A Chevy vezetősége egyébként érdekes lépésre szánta el magát: úgy döntöttek, hogy azok a kereskedések, amelyek a tavalyi évben gyengén teljesítettek, nem forgalmazhatják a hetedik generációs Corvette-et. Úgy tűnik, ezeknek a kiesése valóban nem látszik meg az eladási számokon. Most talán már csak az lehet kérdéses, hogy hogyan hat a kupék eladására a kabrióváltozat bevezetése: a nyitott tetős változat az év végétől 56 995 dollártól (12,5 millió forint) lesz kapható.


Forrás: totalcar.hu

2013. október 6.

LELEPLEZTÉK LOUIS CHEVROLET SZOBRÁT LA CHAUX-DE-FONDSban

LA CHAUX-DE-FONDS – Louis Chevrolet, az automobilizmus úttörője, a Chevrolet márka társalapítója tiszteletére lepleztek le és avattak szobrot a svájci La Chaux-de-Fondsban.

Az absztrakt műre a márka százéves jubileuma kapcsán adtak megbízást, 2011 novemberében, ma pedig Dr. Thomas Sedran, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója, hivatalosan is átadta Louis Chevrolet szülővárosának.


A mű Louis Chevrolet negatív mellszobra. A genfi Christian Gonzenbach készítette tükörfényesre polírozott rozsdamentes anyagból – a maga nemében ez a legnagyobb Svájcban, több mint öt méter magas, és nyolc tonnát nyom.

“A Chevrolet világszerte ismert, mint Amerika egyik leginkább ikonszerű márkája. A férfi, aki több mint száz esztendeje alapította, itt töltötte első éveit La Chaux-de-Fondsban. Büszkén tisztelgünk svájci gyökerünk előtt, és kapcsolódunk Louis Chevrolet szülőhelyéhez azzal, hogy átadjuk e páratlan műalkotást La Chaux-de-Fonds városának,” mondta Sedran.

A leleplezésen részt vett a városi önkormányzat és a Chevrolet képviselőin kívül a szobor felállítási helyéről – Parc de l’Ouest – számos lakó is.“Örömmel vesszük át ezt a nagyon különleges műalkotást,” mondta Théo Huguenin-Elie városi tanácsos, La Chaux-de-Fond várostervezési osztályának vezetője. “Louis Chevrolet szobra fontos jellegzetessége lesz a településünknek, erőteljesen és érzelmeket keltően járul hozzá a régió kulturális örökségéhez. Lehetőséget ad, hogy megismertessük városunk híres fiát, és azt az alkotóerőt, amely La Chaux-de-Fondsból kiindulva hatással volt az egész földkerekségre.


Művészeti verseny a Chevrolet centenáriumára

A szobor alkotója, Christian Gonzenbach győzött azon a művészeti versenyen, amelyet 2011. november 3.-án írtak ki, az amerikai márka százéves jubileumára. A Chevrolet, La Chaux-de-Fonds és a művészvilág képviselőiből álló zsűri Gonzenbach projektjét választotta ki négy nagyon értékes pályamű közül.

"Köszönöm a bizalmat, amellyel a Chevrolet és La Chaux-de-Fonds megtisztelte a művemet,” mondta Gonzenbach. “Lenyűgöző lehetőség ilyen léptékben dolgozni, és erősen motivált Louis Chevrolet pionírszelleme. Louis Chevrolet innovatív autókat és motorokat tervezett, sok versenyen győzött. Lehetővé tette a lehetetlent – akárcsak az én projektem."Zseniális műalkotás

Louis Chevrolet üvegszerűen sima felületű szobrát tizenkét hónap alatt öntötte és hegesztette össze egy speciális üzem a tajvani fővárosban, Taipeiben.

"A Louis Chevrolet szobor a legfontosabb köztéri alkotás, amelyet eddig készítettem. A feladat bonyolultsága láttán felismertem, hogy csapatot kell felállítanom, nagyon kiváló szakemberekből: 3D szakértőkből, mérnökökből, kohászokból, hegesztőkből, polírozókból és így tovább. Ez bevált," meséli Christian Gonzenbach.

“Noha nagyon nehéz a szobor, könnyűnek tűnik. Szinte alig látszik maga a fém, mert fényes felületén tükröződik a környezet. Állandóan változik a színe, ahogy járnak a felhők. Fantasztikus!”

A nyolctonnás szobor külseje 71 darab kiváló minőségű rozsdamentes acéllemezből áll, belül acélváz adja a szerkezeti szilárdságot. A váz alsó része kapcsolódik az alaphoz, amely egy 28 cm magas fekete betonlábazat. A váz ezen túlnyúlva biztonságosan rögzíti az egészet a talajhoz. Felállítási helyül La Chaux-de-Fond városának Parc de lʼOuest parkját választották, a kijelölés Friederike Schmid nevéhez fűződik, aki a helyhez kapcsolódó műalkotások tapasztalt projektmenedzsere.

La Chaux-de-Fonds fontos svájci óragyártó központ, egyben UNESCO világörökségi helyszín. További híres szülöttei az építész Le Corbusier és a 19. századi regényíró, Blaise Cendrars.


Louis Chevrolet szobor, időrendben

2011. október: A Parc de l’Ouest kiválasztása helyszínként
2011. november 3: Művészeti verseny meghirdetése a Chevrolet centenáriumára, sajtókonferencia La Chaux-de-Fondsban
2012. március: A művészeti verseny eredményhirdetése
2012. július: Elkezdődik a gyártás a tajvani öntödében
2013. április: Kezdődnek az előkészítési munkák a Parc de l’Ouestben
2013. augusztus 6: a szobor elhagyja Tajvant
2013. szeptember: A Louis Chevrolet szobor érkezése Rotterdamba
2013. október: Leleplezés és átadás La Chaux-de-Fonds városánakForrás: Chevrolet Magyarország

2013. szeptember 11.

RENGETEG CHEVROLET ÚJDONSÁG A FRANKFURTI AUTÓSZALONON

FRANKFURT – Az új Camaro kabrió és kupé debütálása, a vadonatúj Corvette Stingray németországi bemutatkozása, a Chevrolet MyLink kapcsolattartó rádió és több személyautó-típus megannyi friss részlete vonzza a látogatókat a Chevrolet kiállítására a 65. Frankfurti Autószalonon. Legyen valaki sportkocsi-rajongó, internetfüggő vagy egyszerűen csak olyan autós, aki sokat szeretne kapni a pénzéért, a Csokornyakkendősök standja (9-es csarnok, B03) rengeteg érdekességet és attrakciót kínál. Több mint 1800 négyzetmétert foglalnak el a márka portékái, és azok a bemutatóhelyek, ahol sok mindent ki lehet próbálni, és meg lehet tudni.


A sajtónapokon (2013. szeptember 10. és 11.), rendelkezésre állnak a Chevrolet TuneIn, Stitcher és BringGo alkalmazáskészítő partnercégei, hogy a helyszínen magyarázzák el rendszereik működését és előnyeit az érdeklődőknek.


Új Camaro, tökéletesített aerodinamikával

Csak úgy lapul az útra a Chevrolet kapcsolattartó MyLink rádiójával felszerelt vérbeli amerikai izomautó, a Camaro, amely a legjelentősebb áttervezésen van túl, mióta koncepcióautóként 2006-ban megjelent az ötödik nemzedéke. Hűtését és nagysebességű stabilitását tökéletesített aerodinamika javítja: az alsó hűtőmaszk szélesebb, a felső keskenyebb lett, a géptető szellőzői pedig elvezetik a hőt, és csökkentik a felhajtóerőt. Szépen formált csomagtartó-fedél, vízszintes hátsó lámpák és diffúzor teszik teljessé az új megjelenést.


Hajtását a bevált 6.2 literes V8-as motorra és hatfokozatú manuális vagy automatikus váltóműre bízták. A kézi váltós kivitel teljesítménye 432 LE (318 kW) 5900/percnél, nyomatéka 569 Nm 4600-nál, nulláról százra 5.2 másodperc alatt gyorsul a kupé, és 5.4 alatt a kabrió.*

A távvezérlős központi zár éppúgy alapfelszerelés, mint a vetített kijelzés, a két új, kapcsolattartó Chevrolet MyLink rádió valamelyike, és a tolatókamera.Corvette Stingray: magasabb szintű teljesítmény és személyre szabhatóság


A Németországban először látható új Corvette Stingray felszerelése és beállítása megfelel az európai vásárlók magas igényeinek. Alapfelszerelésként kapta meg a Z51 teljesítménycsomagot és a legújabb „magnetic ride control” futóművet. Miközben fellendül a Corvette Stingray amerikai értékesítése, Európában kiválasztott Chevrolet-kereskedések készülnek a kupé érkezésére, amely idén év vége felé várható. A kabrió 2014 elején jelenik meg földrészünkön.

A teljesítményfokozó kipufogóval ellátott új, 6.2 literes LT1 V8-as motor 460 lóerőt (343 kW) ad le 6000/percnél, nyomatéka 630 Nm 4600-nál (SAE-adatok). A Corvette Stingray még a Corvette történetében is az abszolút csúcsot képviseli, 4.2 másodperc alatt gyorsul százra, és kanyarban 1 g fölötti centrifugális gyorsulásra képes.

Néhány az új Corvette Stingray élvonalbeli műszaki megoldásai közül:


- új hétfokozatú manuális sebességváltó, és a motor fordulatszámát automatikusan a váltásoknak megfelelően szabályozó rendszer (Active Rev Matching)
- Aktív Üzemanyag-gazdálkodás: kis terhelésnél, például egyenletes sebességgel utazva, csak négy henger működik
- a típuselőd acélvázánál 57 százalékkal merevebb és 45 kilogrammal könnyebb alumíniumváz
száraz karteres motorkenés, differenciál- és váltómű-hűtés
- ötpozíciójú Menetmód-választó, amely a jármű 11 paraméterét állítja be a vezető tetszése szerint
- rajtvezérlés: Track-módban maximális gyorsítás
- teljesen új külső design, versenypályán bevált aerodinamikával, az utastérben karbon- és alumíniumelemek, illetve kézzel varrott bőr.


A táblagépek hatását mutató, kapcsolattartó Chevrolet MyLink rádió lehetőséget ad az autó számos funkciójának személyre szabására, a laza cirkálástól egy kemény hajtásig a versenypályán. Két nyolccolos, konfigurálható folyadékkristályos kijelző, USB port, SD és középső képernyő külső készülékek részére.

A Chevrolet egyike Európa legjobb kapcsolatokat kínáló márkáinak

Innovatív technikája és könnyű használata sok rajongót szerzett a Chevrolet MyLink kapcsolattartó rádiónak, mióta 2012 nyarán bevezették. Idén ősszel két új változata jön ki, fokozva a rendszer képességeit és vonzerejét.

A Chevrolet MyLink technika sokat nyújt a kapcsolatokat értékelő modern embernek, akár az okostelefonját szeretné összekötni az autójával, akár személyre akarja szabni a kocsiját. A hét- vagy nyolccolos, nagyfelbontású érintőképernyő, a hordozható készülékeken keresztül, könnyű hozzáférést biztosít a médiához, telefonkönyvhöz, személyes lejátszási listákhoz, fotógalériákhoz, egyéb adatokhoz és speciális alkalmazásokhoz. MP3 lejátszó, iPod, iPad és hasonlók USB, Bluetooth vagy aux-in segítségével csatlakoztathatók.

Jelenleg a Chevrolet Aveo, Trax, és Cruze bizonyos kiviteleihez kapható a rendszer, hétcolos, nagyfelbontású érintőképernyővel. Egyszerre akár öt telefon kapcsolható hozzá. Kompatibilis iPhone esetén használható a Siri Eyes Free intelligens asszisztens, amely felszólításra intéz el bizonyos dolgokat, ezenkívül a rádióval használhatók speciális telefon-alkalmazások, mint a BringGo, a TuneIn és a Stitcher.

A két új Chevrolet MyLink rádió közül az elsőt a Chevrolet Cruze, az Orlando családi autó és az új Camaro vevői választhatják. Hátcolos képernyőjén ikonos navigációs menü jelenik meg. Bizonyos nyelveken hangvezérléssel használható, sőt hangosan beolvassa a mobiltelefonra érkezett szöveges üzeneteket**. Parkoláskor tolatókamera segíti a manőverezést, sőt – autótípustól, kiviteltől és országtól függően – a csomag tartalmaz navigátort is, egész Európa térképével.

A Corvette Stingray korszerű, nyolccolos, folyadékkristályos képernyőjű készülékét a táblagépek inspirálták. A középkonzol feletti képernyő animált ember-gép interfészt képez, míg a műszerfali folyadékkristályos kijelző 69 információforrást képes megjeleníteni, az interaktív stoppertől a gumiabroncs hőmérsékletéig. Sport, túra és pálya témáját a Menetmód-választóval lehet váltogatni. Mindegyik téma egy adott autózási helyzetnek felel meg, és az „app táca” alkalmazásaival konfigurálható.

A Corvette Stingray MyLink rádiója is hangvezérléses és képes szövegbeolvasásra**. Akár tíz Bluetooth-os készülék párosítható hozzá, közülük több egyszerre is működhet, miközben további kapcsolatokra ad lehetőséget az USB és az aux-in aljzat. A tolatókamera standard, a navigátor opció.

Miként valamennyi Chevrolet MyLink rádió, ez is frissíthető lesz új alkalmazásokkal, amint ilyenek megjelennek.


Többet ér az ár: friss design, új hajtóművek és fokozott biztonság

Az új modellévre standard elektronikus menetstabilizálóval (ESC) és az Euro5+ emissziós szabvány teljesítésével fokozták az Európában legnépszerűbb Chevrolet típus, a Spark értékét. A műszerfalat és a kárpitozást átdolgozták, sok kivitelben alapfelszerelés lett az új Bluetooth-os rádió, a CD-lejátszó, az USB és az aux-in csatlakozó.

Egyes európai országokban rendelhető meg az új Spark Bubble különkiadás, sportos lökhárítóval, oldalvédő elemekkel, 15 colos, fehérre festett alukerekekkel, valamint üde fehér vagy rózsaszín Bubble fóliákkal az első lökhárítókon.

A Chevrolet MyLink rádióval felszerelt Aveón alapfelszerelés lesz a tolatókamera, illetve a magasabb szintű kivitelek fénydiódás irányjelzője a tükörházban.

Ősztől négyféle benzinmotor választható a Cruze mindegyik karosszériájához – az 1.4-es szívómotor (100 LE/75 kW), az 1.4es turbó (140 LE/103 kW), továbbá az 1.6-os (117 LE/86 kW) és az 1.8-as (141 LE/104 kW). A jelenlegi 1.7 (130 LE/ 96kW) és 2.0 literes (163 LE/120 kW) dízelhez csatlakozik az 1.7-es 110 LE (81 kW) teljesítményű variánsa, a Cruze legkisebb, 99 g/km-es CO2-emissziójával.

A Cruze tükörházába fénydiódás irányjelzőt foglaltak, sőt a magasabb szintű modellekben radaros sávelhagyási figyelmeztetés is lesz.

Az Orlando újdonsága az ultrahangos sávelhagyási figyelmeztetés, a külső tükörben felvillanó ikonnal, és a fejlett parkolás-segítő, amely felismeri a megfelelő nagyságú üres helyet, és irányítja a vezetőt a bemanőverezés közben. Itt sem hiányzik a fénydiódás index a külső tükörnél. Új a 16 colos dísztárcsa és a 17, illetve 18 colos alufelni. A bevált 1.4-es turbómotorhoz már hatfokozatú automata is rendelhető.

A kis Chevrolet SUV, a Trax benzines turbó (1.4 l) változata ősztől fronthajtással is kapható. Hatfokozatú sebességváltós kivitelben 9.5 másodperc alatt gyorsul százra, kombinált fogyasztása Start/Stoppal 6.0 liter/100 km, ami megfelel 139 g/km CO2-nek. Rendelkezésre áll automatikus váltóművel is.

Európában máris kínálják a 2.0 literes, dízelmotoros Malibu továbbfejlesztett változatát, amelynek fogyasztását Start/Stop szorítja le 4.7 literre. A CO2 emisszió 125 g/km. A felsőbb kivitelekben megjelent a tolatókamera és a vészfékezéskor bekapcsolódó vészvillogó.

*Ideiglenes műszaki adatok

** Az adott országtól függ, hogy működik-e helyi nyelven a hangvezérlés és az üzenetbeolvasás.Forrás: Chevrolet Magyarország

2013. szeptember 9.

Európa legjobb kapcsolattartó márkája a Chevrolet

FRANKFURT – Innovatív technikája és könnyű használata szerzett sok hívet a Chevrolet MyLink kapcsolattartó rádiónak, mióta 2012 nyarán megjelent Európában. Idén ősszel két új változata jön ki, nagyobb képességekkel és vonzerővel.

"Chevrolet MyLink technikánk lehetőséget ad az autósnak, hogy menet közben is kapcsolatban maradjon. Egyéb kapható rendszerekkel összehasonlítva ösztönösen és könnyen kezelhető, miközben szemünk az úton, kezünk a volánon marad," mondta Dr. Thomas Sedran, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. „Bővített kínálatunk valamennyi típusa remekül együttműködik az okostelefonokkal, és pontosan megfelel a különböző vásárlók igényeinek," tette hozzá.


Mindenki talál neki megfelelő MyLink rádiót


A Chevrolet MyLink sokat nyújt az online-korszak modern autósainak, akár az okostelefon funkcióit szeretnék behozni a kocsiba, akár „kütyürajongóként” vágynak a vezetési élmény személyre szabására.

A Chevrolet MyLink rádió hét- vagy nyolccolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyője a hordozható készülékről nyújt hozzáférést többféle médiumhoz és különleges alkalmazáshoz, telefonkönyvhöz, személyes lejátszási listához, fotógalériához és egyéb tárolt adathoz. Tárolóeszközöket, például MP3 lejátszót, iPodot, iPadet könnyű csatlakoztatni hozzá, USB, Bluetooth vagy aux-in aljzat segítségével.

A belépőszintű MyLink jelenleg a Chevrolet Aveo, Trax és Cruze bizonyos felszerelési kiviteleihez kapható. Hétcolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyője van, egyszerre akár öt okostelefon párosítható hozzá.

Frankfurtban mutatja be a Chevrolet azt az új MyLink rádiót, amely még többre képes. Hétcolos érintőképernyőjén tökéletesített, ikonalapú menü jelenik meg, és nemcsak, hogy hangvezérléssel használható, de képes a telefonra érkező szöveges üzenetek hangos felolvasására is**. Tolatókamerája pedig a parkolási manőverezést könnyíti meg.

Ezt az új rádiót a Chevrolet Cruze, az Orlando nagyterű családi autó és az új Camaro vevői rendelhetik meg. A kiviteltől és a piactól függően egész Európát lefedő navigátor is tartozhat hozzá (térképtárolás SD kártyán).Chevrolet MyLink connected radio in the MY 2014 Orlando

Okos alkalmazások, kézzelfogható előnyökkel

A Chevrolet MyLink hozzáférést biztosít bizonyos okostelefon-alkalmazásokhoz, például a belépőszintű rádió BringGo navigátorához. A BringGo az iTunes és a Google Play alkalmazásüzlet révén vásárolható meg, mindössze 49.99 euróért. Az utakat háromdimenziósan jeleníti meg a képernyőn. Mivel a térképeket a telefonon tárolja, akkor is képes helyeket megmutatni és pontról-pontra navigálni, ha gyenge a telefon-térerő (nincs adatforgalmi vagy barangolási díj). Valósidejű útinformációk, például balesetjelentések segítségével újratervez, hogy elkerülje a forgalmi dugókat. Ehhez természetesen élő telefonkapcsolat szükséges.

iOS 6-ot futtató kompatibilis iPhone tulajdonosa egész sor feladatot végeztethet el az intelligens Siri asszisztenssel, miközben a forgalmat figyeli, és két kézzel fogja a kormányt. Hangvezérléssel kezdeményezhet például kihangosított hívást a telefonon tárolt kapcsolatokkal, dalokat játszhat le az iTunes könyvtárból, vagy lehívhatja a naptárt. Még jobban csökken a figyelemelterelés Eyes Free módban: ilyenkor kizárólag hangutasításokkal használjuk az iPhone-t, miközben annak képernyője nem világosodik ki.

Két ingyenes alkalmazás, a TuneIn és a Stitcher jóvoltából helyi, nemzetközi és internetes rádiót vagy kedvenc podcastokat lehet venni az autóban. A TuneIn például hetvenezer rádióállomást fog az egész földkerekségről, a Stitcherrel pedig saját személyes állomáslistánkat állíthatjuk össze, vagy újakat kereshetünk a preferencialistánk alapján.

Valamennyi Chevrolet MyLink rádióra érvényes, hogy tulajdonosuk azonnal frissítheti új alkalmazásokkal a készülékét, mihelyt ilyenek megjelennek. A Stitcher, beágyazott alkalmazásként, benne lesz a MyLinkkel ellátott legújabb Cruze és Orlando modellekben, valamint az új Camaróban.Chevrolet MyLink connected radio in the Trax

Corvette Stingray: magasabb szintű kapcsolat és személyre szabás

Az új Corvette Stingray vezetésének élményét fejlett műszaki megoldások és opciók sokasága teszi személyre szabhatóvá. Kapcsolattartó MyLink rádióját a táblagépek ihlették: két darab nyolccolos, folyadékkristályos kijelzőjét konfigurálni lehet. USB port és SD-kártya mellett középső képernyő is tartozik hozzá, amely egy animált ember-gép interfész. A műszerfali nyolccolos folyadékkristályos kijelző sport, túra és pálya témákra szerveződik, amelyeket a Menetmód-választóval lehet váltogatni. Mindegyik grafikája az adott élethelyzetnek felel meg, és az „alkalmazás-tálcán” található applikációkkal konfigurálható.

Túra-témában a multimédián és a kapcsolattartáson van a hangsúly; sport témában a menetteljesítményeken, feltűnő váltásjelzővel és nagy, kör alakú fordulatszámmérővel; pálya témában pedig a versenypályát idézi az elrendezés, széles rajzú fordulatszámmérővel, a Corvette racing által inspirált váltásjelző lámpákkal és a köridők kijelzésével. Összesen 69 információforrással dolgozik az új Corvette Stingray fejlett műszeregysége, az interaktív időmérőtől a gumi felületi hőmérsékletének méréséig.

A Corvette Stingray MyLink kapcsolatú rádiója is hangutasításokkal vezérlehető, és képes szöveges üzenetek beolvasására**. Akár tíz Bluetooth-készülék párosítható hozzá, közülük néhány egyszerre is, de azért nem hiányzik az USB és aux-in dugaszoló sem. A tolatókamera alapfelszerelés, a beépített navigátor pedig rendelhető extra.Chevrolet MyLink connected radio in the Corvette Stingray

Kipróbálás a Chevrolet standon

A 9-es csarnok Chevrolet standjának látogatói mindhárom rádiót tesztelhetik, különböző járművekbe beépítve. A sajtónapokon (2013. szeptember 10. és 11.) jelen lesznek a BringGo, a Stitcher és a TuneIn márkák képviselői is, hogy elmagyarázzák ezen alkalmazások működését és sokféle előnyét.

** Az adott országtól függ, hogy működik-e helyi nyelven a hangvezérlés és az üzenetbeolvasás.


forrás: Chevrolet Magyarország

2013. augusztus 21.

ELŐSZÖR LÁTHATÓ EURÓPÁBAN AZ ÚJ CHEVROLET CAMARO

FRANKFURT – A 65. Frankfurti Autószalonon mutatja be a Chevrolet az új Camaro kabriót és kupét. Gyorsaságot sugalló, lendületes vonalaival és a márka MyLink kapcsolattartó rádiójával a legjelentősebb átdolgozást kapta Amerika híres izomautója, mióta 2006-ban, koncepcióautóként, megjelent a Camaro ötödik nemzedéke.
"A Camaro név mindig egyet jelentett az ikonszerű designnal, a nagy teljesítménnyel és az örömautózással, és most különösen büszkék vagyunk új kupénkra és kabriónkra," mondta Dr. Thomas Sedran, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. "Csúcstechnikai újdonságai még kellemesebbé teszik a használatát, vevői többet kapnak a pénzükért," tette hozzá Sedran.


Tökéletesített aerodinamika

Az új Camaro tökéletesített aerodinamikája javítja a hűtést és a nagysebességi stabilitást. A hűtőmaszk alsó része szélesebb, a felső keskenyebb lett, a géptető szellőzőrése pedig segíti a hőelvezetést, és csökkenti a felhajtóerőt. Hátul a formás csomagtartó-fedél, a vízszintes lámpák és a diffúzor teszik teljessé a képet. Mind a kupé, mind a kabrió antennáját a spoilerbe integrálták.


A bevált 6.2 literes, V8-as motor hatfokozatú manuális sebességváltóhoz vagy automatához kapcsolódik. Az utóbbi változat jellemzője az aktív benzingazdálkodás és a változó vezérlés (VVT). A manuális kivitel teljesítménye 432 LE (318 kW) 5900/percnél, nyomatéka 569 Nm 4600-nál. Kézi kapcsolású váltóművel a kupé 5,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a kabrió időeredménye 5.4 másodperc.
Modern kényelem és kapcsolattartás az utastérben

Egyszerű és kényelmes beszállni az új Camaróba, hiszen nemcsak a központi zár távirányítós, hanem az automatás kocsik motorindítása is (opció). A kupéba bőrkárpitozású, elektromosan állítható Recaro sportüléseket lehet rendelni. További fénypont a színes, vetített kijelzés és az új Chevrolet MyLink internetes rádió a középkonzolon, hétcolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyővel és letisztult, ikonos menükezeléssel.


Az új Chevrolet MyLink rádió a kompatibilis okostelefon te

Várunk a megújult fórumon! A klub vezetősége

Kápolnási Tamás · 06 (20) 982-38-41 · sznuni@chevyklub-hungary.eu
Solti Zsolt · 06 (20) 924-21-03 · zsolt160@chevyklub-hungary.eu
Orosz Attila · 06 (30) 620-3317
Beke Szabolcs · 06 (70) 291-2462 · szassza@chevyklub-hungary.eu

A klub számlaszáma: 11705998-21267103-00000000 OTP Bank Nyrt
Levelezési cím: 1201 Budapest, Baross u. 103.
e-mail cím: chevyklub2003@gmail.com