2014. február 17.

HIDEG VAN ÉJSZAKA? TAKARGASD BE AZ AUTÓD!

Íme egy igazán gondos autótulajdonos, akinek fontos, hogy szeretett járgánya ne fázzon éjszaka, és főleg, hogy reggel könnyebben induljon. Bár azt nem tudom, hogy segít-e ez a módszer a Baskír Köztársaság* -34 Celsius fokos, akkumulátorgyilkos hidege ellen, de aranyos az biztos.
Ha igaz a feltevés, miszerint az autóknak van lelke (márpedig vérbeli autóbuzi ezt nem vonhatja kétségbe), akkor ez most biztosan jól esett a kis Daewoo Matiznak, aki állítólag egy hölgy tulajdonban van. A képeket elnézve az sem kizárt, hogy elhangzik egy rövid esti mese is, mielőtt szépen betakargatja az autót.


* Baskíria vagy Baskírföld, hivatalosan Baskír Köztársaság autonóm köztársaság Oroszország európai részének keleti peremén, a Déli-Urálban, az Oroszországi Föderáció tagja. Területe 143 600 km2, 2002-ben népessége 4,104 millió fő volt, népsűrűsége 29 fő/km2. 1919-ben alakult Baskír Autonóm Szovjet Szocialista Köztársaság néven az Oroszországi SZSZSZK-n belül, 1992. március 25-én köztársasággá alakult át. - wikipédia


Forrás: vezess.hu

2014. február 11.

A CHEVROLET 2500 ELNYŰHETETLEN FUTBALL LABDÁT ADOMÁNYOZ KELET-EURÓPAI HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYEREKEKNEK

* A One World Futbol partnerség keretén belül a Chevrolet másfél millió labdát adományoz világszerte
* 11 ország gyermekei részesülnek az adományból
* Az SOS Gyermekfalu albániai szervezete 1000 labdát kapott, hogy azt hátrányos helyzetű családoknak adja
* Magyarországon az SOS Gyermekfalu minden lakója, 400 gyermek örülhet


KŐSZEG, MAGYARORSZÁG – A kőszegi SOS Gyermekfaluban február hetedikén zajlott az első állomása annak a rendezvénysorozatnak, amelynek keretén belül összesen 2500 gyakorlatilag megsemmisíthetetlen futball labdát adományoz a Chevrolet 11 kelet-európai ország hátrányos helyzetű gyermekeinek a „One World Futbol” program keretén belül.
Az első száz focilabdát Kassai Viktor, a 2011-es év legjobb futballbírója adta át az SOS Gyermekfalu Kőszeg gyermekeinek, egy kis ügyességi bemutatóval megfűszerezve, miután a labdákat elővarázsolta egy Chevrolet Trax kis-terepjáróból.A Chevrolet az SOS Gyermekfalu Alapítványának albániai, örményországi, bosznia-hercegovinai, bulgáriai, horvátországi, cseh, magyarországi, lettországi, litvániai, romániai és szerbiai szervezeteivel karöltve adományozza a One World Futbol labdákat a gyermekfalvak családjainak.

“Az összesen 2500 labdából 1000 darab albániai SOS családokhoz kerül, ahol az SOS családmegsegítő program keretében szétosszák őket az ottani rászoruló közösségekben, az itthoni SOS Gyermekfalvak minden egyes lakója örülhet” – hangsúlyozta ki Megyeri György, a Chevrolet Central and Eastern Europe ügyvezető igazgatója. „A tiranai SOS Gyermekfalu fogja szétosztani a labdákat, hogy több ezer gyermek részesüljön a foci öröméből” – adta hozzá Megyeri.A kezdeményezés része annak a három éves együttműködésnek a Chevrolet és a One World Futbol project között, amely keretén belül másfél millió focilabdát fognak szétosztani a világ különböző háborús övezeteiben, menekülttáborokban, természeti csapások által sújtott területein élő hátrányos helyzetű közösségeknek.A One World Futbol focilabda különleges tervezésének köszönhetően a hagyományos labdáktól többszörösen hosszabb élettartalmú és ellenállóbb a környezeti hatásoknak. Nem igényel tömörített levegőt, így aztán soha sem ereszt le, még akkor sem, ha kilyukad. Minden felületen használható úgy, mint betonon, porban, kemény felületeken és füvesen egyaránt, a legigénytelenebb környezetben is. A One World Futbol projekt ez idáig több mint 700.000 ilyen labdát osztott szét a világ 164 országában, játék által nyújtva lelki támaszt 21 millió fiatalnak.

A Chevrolet alapító tagja a One World Futbol jótékonysági projektnek, amely 2010-ben alakult nemes célokkal vezérelve. Tim Jahnigen találta fel a labdát egy a darfuri menekülttáborban forgatott híradás hatására, amelyben az ottani gyerekek szemétből összetekert labdával fociztak.

“A Chevrolet büszkén segíti a futball, mint játék pozitív hatását a gyermekek milliói számára világszerte” – emelte ki Tim Mahoney a Chevrolet globális marketing vezetője. “Szívmelengető érzés, ahogyan ezek a megsemmisíthetetlen One World Futbol labdák reményt, optimizmust és új lehetőségeket nyújtanak a hátrányos helyzetű fiataloknak” – mondta Mahoney

Tobábbi információ a Chevrolet és a futball kapcsolatáról: www.ChevroletFC.com, vagy a Facebook közösségi oldalon: www.facebook.com/ChevroletFC, és a Twitteren: @ChevroletFC.com (#DrivenBy) valamint a következő YouTube csatornán: www.youtube.com/user/ChevroletFC.


Forrás: Chevrolet Magyarország
2014. február 6.

CHEVROLET ADRA: EGY FURCSA KONSTRUKCIÓ

A Chevrolet egyelőre csak koncepcióként mutatta be az Adra nevezetű kis szabadidő terepjáróját, hamarosan viszont a széria érett kivitel is bemutatkozhat. Írja az X-Tomi Design.
Fotó: X-Tomi Design
Forrás: F1-live.hu

2014. február 4.

MEGHÓDÍTJA AZ USA-T IS A CHEVY KOMPAKT PICKUPJA


Globális modellnek készült az először Thaiföldön bemutatott és gyártásba vett Chevrolet Colorado, amely aztán Dél-Amerikában is bemutatkozott, és szó volt arról is, hogy eljut hozzánk is, még álcázott prototípusokat is lefényképeztek, de aztán mégse tűnt rentábilisnek az autó Európában, így mi továbbra is csak álmodhatunk róla. Ellenben most megérkezett az Egyesült Államokba az autó, ahol azért egy kicsit belenyúltak a járműbe.

Arrafelé épp most váltott kocka-formára a nagy Chevy pickup megjelenése, ennek megfelelően alakították át a Colorado karosszériáját. Az A oszlop előtti rész teljesen új, immár egysíkú a motorháztető, egy téglalapba foglalták a hűtőrácsot és a fényszórókat. Három karosszériával lesz elérhető az autó, nyújtott fülke 1,8 méteres platóval, dupla fülke 1,5 vagy 1,8 méteres platóval. Új a műszerfal is, felár ellenében 8 colos érintőképernyős MyLink fejegység is rendelhető.Kezdetben két benzinmotorral lesz megvásárolható az Egyesült Államokban a Chevrolet Colorado, a 2,5 literes négyhengeres 193 lóerős, a 3,6 literes V6-os 302 lóerős – mindkettőhöz hatfokozatú automatikus váltó csatlakozik, és extrafelszerelés az összkerékhajtás. 2015 elejétől már egy 2,8 literes turbódízellel is választható lesz – ez Délkelet-Ázsiában 200 lóerős.


Forrás: automotor.hu

2014. január 21.

KÉPEKEN A LEGSZÁLKÁSABB CORVETTE

A leginkább pályára termett Corvette – mondja a Chevrolet az új Z06-ról. A nagyon sportos C7-es első képeit szombaton tették közzé, két nappal a hivatalos hétfői világpremier előtt.
Hazai körülmények között, a Detroiti Autószalonon ejti meg az épp egy éve érkezett C7 sportváltozatának bemutatóját a GM. A presztizsmodell hétfői világpremierjét már szombaton megalapozták, és a kiadott képeken lényegében mindent megmutattak, ami vizuálisan fontos rajta.

A látottak alapján úgy fest, a Chevrolet legszálkásabb izomautója érkezik. Az új Z06 tervezésekor nem spóroltak íveken, ami nem meglepő, tekintve, hogy elődeihez mérten már az alap C7 formaterve is rendkívül merész volt.

A technika adatokkal nem siettek, azokat csak hétfőn teszik közzé. Teljesítmény terén valószínűleg a korábban hallott 620 lóerő helytálló, a motor viszont sokesélyes: egy turbós és egy duplaturbós V8-ról, valamint egy hétliteres szívós V8-asról találgattak eddig.
Az új Corvette Z06 gyártása még idén elindul, de 2015 lőtt aligha szállítják le az első példányokat. A márkának emellett jövőre lesz még egy jelentős újdonsága, korábban ugyanis akkorra ígérték a C7 jobbkormányos változatát is.Forrás: Totalcar


2014. január 20.

JÓ, HOGY KIVONUL EURÓPÁBÓL A CHEVROLET – A GM VEZETŐI NYILATKOZNAK

Nemrégiben közölhettük a szomorú hírt, hogy a Daewoo hamvaiból felépült Chevrolet kivonul Európából. Az amerikai-koreai márka globális vezére, Alan Batey egy interjúban mesélt arról, miért döntöttek az európai hadszíntér elhagyásáról


Forrás: Autopult.huA kivonulásról szóló döntést még 2013 végén hozta meg a vezetőség azután, hogy 200.000 arany masnit viselő példányt értékesítettek az öreg kontinensen. Ez a szám arra volt elég, hogy a Chevrolet kevesebb mint 1 százalékos piaci részesedést érhessen el – ehhez képest a General Motors másik európai márkája, a Vauxhall-Opel 6 %-ot tudott felmutatni.


„A döntést a Chevrolet, a GM és a teljes egész kontextusában is tudni kell helyén kezelni. Egy masszív gyártóról van szó, amelyre nagy súly nehezedik, hogy több irányban is fejlesszen. A Chevrolet 5 millió autót értékesít globális szinten és úgy láttuk, hogy nagy lehetőségek rejlenek abban, hogy Ázsiában gyorsan és nagyot legyünk képesek növekedni. Tehát eljött a döntés ideje, hogy a rendelkezésre álló összeget végül hova invesztáljuk” - kezdte sorolni a döntés indokait Batey.A vezér továbbá hozzátette, hogy Európában a GM még a keményebb próbálkozások ellenére sem volt képes elég szignifikánsan elkülöníteni a Chevroletet a Vauxhall-Opel párostól.
„A probléma az volt, hogy az Opel és a Chevrolet modelljei ugyanarra a platformra épültek és pont emiatt túlságosan hasonlítottak egymásra. Ugyanannyiba került gyártani őket, aminek okán nem volt lehetőség igazán gazdaságos típusok előállítására” - tette hozzá Batey.

Az ügyben Karl-Thomas Neumann, a Vauxhall-Opel vezetője is elmondta véleményét. „Úgy döntöttünk, hogy a Vauxhall-Opel az erősebb márka, és el kellett kerülnünk, hogy ezt a helyzetet megzavarjuk. Szerencsétlen volt a számunkra, hogy megosszuk a kereskedőket, a vásárlók szemszögéből pedig a túlságosan egyformának tűnő modellek okoztak némi zavart. Ez az elkülönítés problémája volt”.

Mary Barra, a GM újdonsült női elnöke a támogatásáról biztosította a Vauxhall-Opelt, leszögezte, hogy az európai márka kettős fontos a General Motors számára, s a döntés nyomán még nagyobb tér nyílik a növekedésre. Lényegében arról van szó, hogy a vezetők szerint a Chevrolet kivonulása Európából mindkét márka számára segítséget nyújt, s lehetőséget biztosít a piaci részesedés duzzasztására anélkül, hogy egymás rovására értékesítsenek.2014. január 15.

Tisztelt Klubtagok és leendő klubtagok!

A 2014-es évre 2014. 01.15-02.20 ig lehet, egy összegben befizetni a tagdíjat (a következő év február 20-ig lesz érvényes.). Reméljük megnyerte tetszésedet a klub és csatlakozol, illetve meghosszabbítod a tagságodat.
A befizetésnél mindenféleképpen írjátok rá a megjegyzés rovatba, fórum Nick név, tagdíj és az adott év dátumát (minta: sznuni tagdíj 2014).
Nyilván később is be lehet fizetni, de az ugyan úgy 6000.- és ugyan úgy a következő év február 20-ig lesz érvényes. Azaz, ha valaki mondjuk szeptemberben szeretné befizetni a tagságit, akkor az is 6000.- lesz és az is a következő év február 20-ig lesz érvényes..

A klubtagdíjat a regisztrációd (e-mailt vagy levelet kapsz majd) utáni 1 hónapban be kell fizetned!
Regisztráció: REGISZTRÁLOK
A klubtagdíj : 6.000 Ft /év.
A jelentkezésed a pénz átutalásával lesz hivatalos.
Kedvezményezett: Daewoo Klub
Bankszámlaszám (tagdíj) : 17000019-11431828 számlaszámra lehet átutalni. A megjegyzés rovatba azt kell beírni: fórum Nick név, tagdíj és az adott évad (minta: sznuni tagdíj 2014)
Postai sárga csekkhez a jelentkezésnél a csekket kell kiválasztani.

Amennyiben csekken szeretnéd befizetni a tagdíjat kérlek írj egy e-mailt és postázom a csekket részedre. (szassza@chevyklub.hu)

A klubtagsággal ingyen jár:
Klubkártya, ami különböző kedvezményekre jogosít fel.
Új tagsághoz első alkalommal még jár:
Szélvédõmatrica
1db rendszámtábla keret
1db klubos nyakpánt

Minden kedves Daewoo – Chevrolet tulajdonosnak balesetmentes kilométereket kíván a


Magyar Daewoo – Chevrolet Klub

Várunk a megújult fórumon! A klub vezetősége

Kápolnási Tamás · 06 (20) 982-38-41 · sznuni@chevyklub-hungary.eu
Solti Zsolt · 06 (20) 924-21-03 · zsolt160@chevyklub-hungary.eu
Orosz Attila · 06 (30) 620-3317
Beke Szabolcs · 06 (70) 291-2462 · szassza@chevyklub-hungary.eu

A klub számlaszáma: 11705998-21267103-00000000 OTP Bank Nyrt
Levelezési cím: 1201 Budapest, Baross u. 103.
e-mail cím: chevyklub2003@gmail.com