Évzáró Gödöllő beszámoló

Sziasztok!

Túl vagyunk az évzárón.
Ez egy nagyon jó hangulatú és sok létszámú találkozó volt.
Öröm volt látni új és régi embereket. Az újak ellentmondtak a távolság okozta problémáknak is, ugyanis eléggé messziről érkeztek.
A lényeg hogy sokan voltunk és jó volt minden.
Gyülekező a X.ker Kerepesi és Keresztúri út kereszteződésénél lévő kajáldánál volt.
Ott 3-an jelentünk meg és itt egy kicsit aggódni kezdtem, a létszám miatt, de végül jól sült el.
Elindultunk a régi 3-ason Gödöllőre. Jól haladtunk. Majd megérkeztünk a célhoz, ahol a csapat nagyobb része már ott volt.
Elfoglaltuk a helyünket, majd beszélgettünk és mivel elszaladt az idő, ezért úgy döntöttem/tünk, hogy kezdjük el a vacsorát és majd utána beszélek és ajándékozok a kicsiknek. Az ételek jók voltak.
Beszéltem egy keveset, majd a gyerekeknek adtam egy kis mikulás ajándékot.
Ezek után a beszélgetéseké volt a fő folyamat.
Aztán lassan el kezdtek hazafelé indulni az emberek.
Összességében egy jó hangulatú kötetlen beszélgetésekkel teli tali volt.
Köszönöm, hogy megjelentetek és jelenlétetekkel emeltétek az est fényét.

Üdv:sznuniHajdúszoboszló tali beszámoló

Kedves Klubtagok és olvasók?

Hétvégén megvolt a nagy „debreceni” azaz Hajdúszoboszlói találkozó.
4 év telt el az utolsó óta.
Tavaly szóba került, hogy mi lenne, ha esetleg csinálnánk egy talit, mert az ott élők és a környezetükben lévők, nagyon érdeklődtek iránta.
A várakozásomat alulmúlta a találkozón megjelentek, de a lényeg az volt, hogy akik eljöttek jól érezték magukat, még ha nem is az volt amire számítottak. El kell mondanom, hogy ha többen lettünk volna, lett volna több is, de mivel voltak újak is a megjelentek között így egy ismerkedős beszélgetős tali lett a vége. Szerintem és mások szerint ez bőven elég volt, de mivel jó volt, ezt a talit megrendezzük jövőre is. A jelentkezők számától függően autós dolgok végrehajtására is alkalmas terepet is keresünk majd hozzá.
Jó magam a munkahelyemről indultam péntek délután.
Kissé összezavart voltam, mert kimaradt pár dolog, amit hozni akartam, de hát ez van. Autópálya matricát is elfelejtettem. Megoldottam.
Olyan hajnali 4.40-es keléssel nagyon sokáig tartott a lefelé vezető út, főleg unalmas autópályán, amit tudtak izgalmassá varázsolni az eléggé érdekesen közlekedő autóstársak.
Megérkezve a szálláshoz vártak a már ott lévők és éppen elindultak vásárolgatni.
Én is ezt tettem Janiékkal. Bevásároltunk, majd a szálláson beszélgetés vacsorázás volt a program.
Másnap reggel felkeltem és mivel én keltem azt hiszem a legkorábban KV-t főztem magamnak és aki ébredezett és kért.
Majd reggelizés és vendég várás volt a további program.
Feltettük a molinókat, hogy tudják akik jönnek, hogy jó helyen járnak.
Az időjárás tökéletes volt, mert 29 fok meleg és napsütés ajándékozott meg minket az esemény jó levezetésére.
Közben elkezdtek szállingózni az emberek. Jöttek és megnéztük egymás kocsiját is és beszélgettünk róla.
Természetesen minden új embernek örültünk, mert így legalább megérte ezt a talit megcsinálni. Nagyon köszönjük Németh Zolinak és várandós párjának Georginának (a terhes nő :hahota:), hogy hoztak nekünk rengeteg süteményt. Sok sikert és jó egészséget a születendő babához.
Megjelent még pár olyan ember akivel a FB-on ugyan már beszéltünk, de élőben még nem.
Ilyen volt Juhász Balázs és apukája, Erdődi Bence és apukája, Simon László.
Megjelentek a 3-as ikrek is a szülőkkel Henivel és Lacival is és egyből átalakult a tömeg babanézővé, és ott volt Szabó Imi is és kedves neje, Mariann valamint később ott volt a legkisebb Szabó is, akit elneveztünk kis Buddhának :hahota: .
És a kemény mag is ott volt ugyebár: Yetiék, NKR73-ék, Janiék, Szasszáék. Valamint egy nem várt vendég is egy pizzafutár, aki egy Matizzal hozta nekünk a rendelést :kacsint: :oke: . Ne hagyjam ki a klubos poharak készítőjét és az én hétvégém jótevőjét, Nyíri Balázst.
Nagyon köszönöm a megjelenteknek, hogy jelenlétükkel emelték a nap fényét és hogy eljöttek a talinkra, amit 4 év után megtartottunk újra.
Akik nem maradtak éjszakára elmentek a többiek meg egy kis karaoke partival zárták a napot. Köszönet érte Yetinek és fiának Bencének, akik biztosították a hangosítást :kacsint: :oke: :szetvert: .
Majd a végén elmentünk aludni.
Reggel korán keltem Balázzsal, mert neki mennie kellett haza. Elbúcsúztam és kiengedtem az apartmanból.
Utána neki álltam pakolászni. Mire a többiek felébredtek én már újból KV-t főztem jó házigazdához méltóan. :hahota:
Majd NKR73ék és Yetiék elköszöntek majd mentek fürdeni.
Mi többiek meg lassacskán elindultunk haza.
A hazafelé vezető út jól indult majd az M3-as végétől elkezdett esni, majd szakadni az eső. Még a száraz részen Janiék utolértek és együtt jöttünk haza.
Nagyon jó volt. Én nagyon jól éreztem magam és remélem a többiek is.
Nem győzöm elmondani, hogy jó volt új arcokat is megismerni és remélem jönnek még talikra.
Úgyhogy jövőre újra lesz Debrecen az tuti.

Üdv:sznuniTisztel Klubtagok!

Partnereink között köszönthetjük a Láng Kft.-t mely a Magyar Daewoo-Chevrolet Klub tagjainak 20-50% kedvezményt biztosít!
FONTOS!
A kedvezményt csak a Klubtagok és a regisztrációnál megadott autóra vehetik igénybe.

A rendelés menete:
A partnereink között a Láng Kft.-nél megtaláljátok.

Várjuk szíves megrendeléseiteket!

Üdvözlettel:
Magyar Daewoo-Chevrolet Klub

2016. április 18.

Brutális Corvette Németországból

A Chevrolet Corvette Z06 Amerika talán legkiválóbb sportautója, egy lapon említhető az élvonalbeli európai és japán szuperautókkal. Versenypályán csak nagyon kevesen képesek lépést tartani vele. A német BBM Motorsportnak azonban sikerült még tovább tökéletesítenie.A BBM Motosport a munkát a 6,2 literes kompresszoros V8-as motorral kezdte, amely 650 lóerőt és 881 Nm nyomatékot küld a főtengelyre. Speciális légszívó rendszerrel, a motorvezérlés módosításával és egy Capristo kipufogórendszer felszerelésével 50 lóerő még kisajtolt a blokkból, így az kereken 700 lóerőt mozgósít.
A Z06 ezek után kapott egy pehelykönnyű, 19/20 hüvelykes OZ Ultraleggera felniszettet, amelyek csökkentik a rugózatlan tömeget. Végül a karosszériát a motorháztető alatt lapuló óriási teljesítményt kihangsúlyozó egyedi fóliával vonták be, ami nagyon jól áll a kocsinak.

A BBM feltuningolt Z06-ja mozgóképen is megtekinthető. A hangja nagyon komoly.
Forrás: http://www.autoblog.hu/tuning/brutalis-corvette-nemetorszagbol/

2016. január 11.

Európa is üdvözöl – bemutatkozott a Chevy elektromos kisautója, a BoltA General Motors a napokban zajló Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) eseményen a tervezettnél hamarabb lerántotta a leplet a Chevrolet vadonatúj elektromos kisautójáról, a csúcstechnikát képviselő Volt modellről: úgy volt, hogy a Bolt a kapuit jövő héten megnyitó Detroiti Autószalonon fog bemutatkozni, azonban a modell legfontosabb jellemzőjét, a tervezett hatótávot már most megtudhattuk – persze a részleteket meghagyták Detroitra a gyáriak.
Lényeg a lényeg, a Chevrolet közleménye szerint a Bolt több mint 200 mérföldes hatótávolságra képes, ami 320 kilométernek felel meg. Ez a kisméretű/kompakt elektromos modellek között egyedülálló éréknek számít – ne feledjük, hogy például a Volkswagen elektromos modelljei 200 km alatt teljesítenek, a BMW i3 is a bűvös határ alatt van egy hajszállal, a Nissan Leaf pedig az új, feláras nagyobb méretű akkucsomaggal is ’csak’ 250 km-nél tart. Mindezek alapján akár mérföldkőnek is tekinthetjük a GM friss városi vagányát.
A kiváló képességeket a második generációs Volt lítium-ionos akkucsomagja teszi lehetővé, amit a mérnökök beleintegráltak a vadonatúj, kimondottan az elektromos Bolt modell számára fejlesztett padlólemezbe. A pontos méreteket csak a jövő héten fogja közölni a gyártó, de ránézésre egy átlagos méretű kompaktnak tűnik a modell, azonban a fokozott praktikum miatt a kategóriatársaknál magasabb a Chevy, így az összkép kissé egyterűs. A karosszéria ötajtós kialakítást kapott, a külső formaterv vagány és harmonikus, az igényesnek tűnő belsőn pedig érződik a jövő szele. A sajtóképek alapján a hátsó lábtér bőséges, a kardánalagút hiánya pedig jobb térkihasználást tesz lehetővé.
Az autó villanymotorjának teljesítményét egyelőre nem árulták el az amerikaiak, azonban biztosak lehetünk benne, hogy túl gyenge nem lehet a modell, hiszen akkor versenyképtelenné válna a tengerentúli piacon, márpedig a Chevy nagyot akar durrantani vele. Mi nagyjából 130-150 lóerői értéket tippelünk, ez a teljesítmény pedig igencsak fürgévé varázsolhatja a könnyű, picike nagyvárosi vagányt. Azt különben már tudjuk, hogy az autó elsőkerékhajtású. Rendkívül modern négykerekűről lévén szó, nem meglepő, hogy az autó multimédiás rendszere a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli, az okostelefonok integrációja természetesen magától értetődik, a gyári alkalmazásokkal pedig számos dolgot kérhetünk le illetve állíthatunk be távolról.
Mindemellett természetesen autonóm, vagyis önvezető funkciókkal is találkozhatunk majd, azonban kár lenne tovább tippelgetni, a jövő heti detroiti leleplezés során minden ki fog derülni. Egyedül azt sajnáljuk, hogy a Chevrolet márka kivonult nemrégiben Európából, így ilyen formában biztosan nem lesz elérhető nálunk a Bolt, azonban titkon nagyon reméljük, hogy előbb-utóbb az öreg kontinensen is felbukkan a négykerekű, mondjuk Opel emblémával. Az Egyesült Államok utcáira különben a hírek szerint októbertől érkeznek meg az első Chevrolet Boltok.


Forrás: http://autopult.hu/elektromos-autozas/europa-is-udvozol-bemutatkozott-a-chevy-elektromos-kisautoja-a-bolt.html


FONTOS INFÓ !!!!!!!!!!!

Kedves mindenki!

Mint azt az év elején jeleztük, a tagsággal kapcsolatban azt mondtuk, hogy vannak dolgok amiket el kell intézni és addig ne utaljatok tagsági díjat.
Nos örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a dolgok megoldódtak és lehet utalni. A klub egyesületi formáját sem szüntetjük meg. Ellenben mivel a fél év eltelt ezért csak fél évet kell fizetni, persze aki akar.
Tehát 07.15-07.30 ig lehet utalni és most csak 3000.- a tagság.
Aki új belépő lenne, az természetesen megkaphatja tagsághoz járó dolgokat (nyakpánt, matrica, rendszámtábla keret).
Úgyhogy rajtra fel.

Üdvözlettel:
sznuni
Kedves klubtagok!

Az évadnyitó közgyűlésen elhangzott, hogy úgy határozott a vezetőség, hogy a klub egyesületi formáját megszünteti. A jelenlévő klubtagok egyet értettek. Emiatt most nem kell már klubtagsági díjat fizetni a 2015-ös évtől. Emiatt írtuk ki mindenhova, hogy szüneteltetjük a tagságik utalását. Akik elutalták már az összeget, azok vissza fogják kapni. Ha kérdésetek van, akkor a fórumon privátban írhattok nekem vagy a vezetőség bármelyik tagjának.
Köszönöm a megértéseteket.


Üdv:
sznuni
klubelnök
Várunk a megújult fórumon! A klub vezetősége

Kápolnási Tamás · 06 (20) 982-38-41 · sznuni@chevyklub-hungary.eu
Solti Zsolt · 06 (20) 924-21-03 · zsolt160@chevyklub-hungary.eu
Orosz Attila · 06 (30) 620-3317
Beke Szabolcs · 06 (70) 291-2462 · szassza@chevyklub-hungary.eu

A klub számlaszáma: 11705998-21267103-00000000 OTP Bank Nyrt
Levelezési cím: 1201 Budapest, Baross u. 103.
e-mail cím: chevyklub2003@gmail.com